16 Забавни игри с балони

16 забавни игри с балони от Офлайн Кидс

Има ли човек на този свят, който не обича балони? Мхм, и аз мисля така 🙂 Наистина са любими, присъстват почти на всяко парти, а в същото време са малки и можете да ги вземете навсякъде. Децата се смеят с тях, играят и се радват.

Тук подбрах някои от най-любимите ми игри. Може да ги използвате както за детско парти, така и за да поиграете сами със собствените си деца. Не забравяйте, че всяка игра може да се доизмисли и пригоди към вашата конкретна ситуация и положение. Важното е да се забавлявате!

Кой остана без балон?

За тази игра балоните трябва да са с един по-малко, отколкото са участниците. Съберете балоните на едно място и се подредете в кръг около тях. Всички броят заедно до три, когато всеки се завърта около себе си и се хвърля да грабне балон. Който остане без такъв, изгаря. Балоните се намалят с един и играта се повтаря. Победител е играча, който вземе последния балон.

Настъпванка с балони

Позната игра от детството, в която целта е да настъпиш другите играчи. Тук обаче всеки участник има балон/и, завързан/и за един или двата крака. Целта на играта е да спукаш възможно най-много балони, но твоя да остане последния здрав.

Носене на балони с нос

В играта се състезават двойки. Определете трасе с начална и финална линия. Ако искате да е по-забавно и трудно, определете препятствия. Всяка двойка има правото да докосва балона само с нос. Целта е да занесат балона до финалната линия преди противниковия отбор. Ако той падне на земята, трябва или да се върнат отначало, или да го вдигнат отново само с носове.

Танцуване с балони

На дължината на дълга връв завържете балони. Пуснете динамична музика и танцувайте с децата. Подавайте си балоните във въздуха. Спрете изненадващо музиката. Който последен е докоснал балоните, изгаря.

Студен картоф

Една мокра игра, подходяща за летните горещини. Необходими са балони, безопасна игла и вода. С иглата направете мъничка дупка в някой от балоните. След това го напълнете с вода, така че да се получи бомба с лек теч. Играчите са в кръг и си го подхвърлят. Идеята е да не си човека, който държи балона, когато се изпразни. Фокуса на играта е забавление и охлаждане в горещите дни.

Балонено обличане

Избират се няколко доброволци. За всеки има предварително подбран “тоалет” (например тениска, шапка, слънчеви очила и т.н.). Тоалета трябва да е равностойно избран за всички. Всеки участник има по един балон в ръка. Играчите хвърлят балоните си нагоре. Победител е този, който пръв облече тоалета си, НО без да позволи на балона да докосне земята. Не трябва и да го задържа за повече от 2-3 секунди в ръка.

Вижте също: 7 супер забавни игри за всяко място и всяка възраст

Преминаване през балонени дупки

Разделете децата на два отбора. Надуват се два дълги балона, които се завързват в двата края, за да образуват кръг. Подредете децата в две колонки един зад друг. При СТАРТ първото дете от всеки отбор започва да се промушва през балона в посока “глава-крака”. Когато премине цялото, трябва да подаде балона на следващото дете. Победител е отбора, в който всички деца преминат първи.

Стрелба по балонени дупки

Отново ни трябва дълъг балон със завързани краища. Всяко дете (или отбор) има по една стрела (друг дълъг балон, топка, ракета от хартия или каквото прецените) и се състезават да вкарват стрелите в дупката. Ако имате повече дупки, може да определите точки за всяка и да обявите за победител играча/отбора с най-много точки.

Балон над глава

Децата се разделят на два отбора и се нареждат в колони един зад друг на една ръка разстояние. На първите участници от всяка колона се дава по един балон. При сигнал от ръководителя първите деца подават топката на тези зад тях, които по същия начин предават балона назад. Когато балона стигне до последния участник, той взема топката и минава най-отпред. Играта продължава докато първия играч не се върне на начална позиция.

Футбалон

Обичате ли футбол? Можете ли да го играете не с топка, а подритвайки балон нагоре? Ще бъде забавно поне да опитате 🙂

Тласкане на балон

Играта е състезателна и има начална и финална точка. Двама играчи се състезават да изтласкат балона си до финалната линия преди противника. Нямат право да задържат балоните в ръце, а само да ги насочват с удар.

Пъргави носачи

За играта са нужни 10 надути балона, разположени на две места по пет. Изберете големината на балоните според големината на участниците. Целта на всеки състезател е да пренесе балоните едновременно до финалната точка, като можете да определите и препятствия. Ако играча изпусне някой балон, трябва да се върне и да си го събере.

Отборно състезание по пукане на балони

Всеки отбор има стол, а всеки участник – балон. Отбележете стартовата линия и разположете столовете на няколко метра от нея. При сигнал от ръководителя първите участници от всеки отбор се затичват към стола, където трябва да надуят балона си, да го вържат и да го спукат като седнат отгоре му. Ако играчите са прекалено малки, за да надуят балон, може да ги раздадете надути. Когато успеят да се справят със задачата, те трябва да се върнат при отбора си и така тръгва следващия състезател. Отбора, който финишира пръв, е победител.

Друга версия на играта е като натрупате надутите балони на няколко метра от началната линия. Така няма да имате нужда от столове. Децата ще тичат, ще избират балон и ще се опитват да го спукат.

Пиян морков

Класическата игра с топка, която обаче може да бъде изпълнена и с балон. Двама си подават, а третият по средата се опитва да им отнеме балона.

Хвани балона… с фуния

Това си е истинско приключение. Всяко дете получава фуния и балон, който трябва да хване с фунията. Пуснете малко музика и се поразкършете.

Балони с изненади

Напишете цифри на малки листчета и ги вкарайте в балоните, преди те да бъдат надути. Същите номера трябва да има и на подаръците. Всяко дете трябва да си хване/избере балон и да го спука, за да види каква награда му се пада.

Имайте страхотно време и не забравяйте да дадете обратна връзка в коментарите, както и да споделите Вашите любими игри!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *