7 Супер забавни игри за всяко място и всяка възраст

Това са някои от най-най-любимите ми игри. Изпробвани са лично и сме се забавлявали на макс. Снимката е от личния ми архив от едно нощно парти. Ако не сте чували игрите до сега, дайте им шанс. Подходящи са както за партита на открито, така и на закрито. За възрастта – според мен е подходяща за всички между 4 и 99 години, но при по-високите стойности забавата е на Ваша отговорност – някои игри са доста динамични.

Добавете забавна музика, вкусни храна и напитки и най-вече – страхотно настроение 🙂

Шоколад

Участниците се подреждат в кръг, в центъра на който има неразопакован шоколад, вилица, нож и зимен комплект – шапка, шал и ръкавици. Играчите се редуват да хвърлят зар. Когато на някой се падне шестица, той трябва да влезе в кръга, да се “облече” със зимния комплект (възможно най-бързо – времето е ценно!) и тогава има право да започне да разопакова шоколада и да яде от него. НО! Само с вилица и нож. При влизането му в кръга, другите играчи продължават да хвърлят зара… Понякога е истинска битка да близнеш шоколад преди на някой друг да се падне шестица… Ако изобщо успееш…

Може да добавяте различни варианти след няколко завъртания на играта – със завързани очи, със завързани ръце и други подобни, които правят нещата още по-забавни.

Конници, рицари и Хенри VIII

Играчите се разделят на двойки и започват да се движат или танцуват из стаята, докато музиката звучи. Има избран водач, който казва команди, а двойките трябва да ги изпълняват. Командите се дават с различно темпо, в произволен ред. Двойката, която последна изпълни командата, изгаря. Побеждават тези, които останат последни.

Вариантите са следните:

КОННИЦИ! – Единият от двамата застава с ръце и крака на пода, а другият трябва да го яхне.

РИЦАРИ! – Единият играч коленичи на един крак, а на другия сяда партньора му.

ХЕНРИ VIII! – Единият играч трябва да вдигне другия в ръцете си и да го спаси от кръвожадния ХЕНРИ VIII.

Това е една от любимите ми игри. Забавлявали сме се на макс не един или два пъти с нея. Много пъти двойките се хващат неподготвени и по-слабите и малките са се превръщали в коне или са вдигали големите в ръцете си.

Балонено обличане

Избират се няколко доброволци. За всеки има предварително подбран “тоалет” (например тениска, шапка, слънчеви очила и т.н.). Тоалета трябва да е равностойно избран за всички. Всеки участник има по един балон в ръка. Играчите хвърлят балоните си нагоре. Победител е този, който пръв облече тоалета си, НО без да позволи на балона да докосне земята. Не трябва и да го задържа за повече от 2-3 секунди в ръка.

Спасяване на заложници

Също една от любимите. Играхме я на един детски поход. Намерихме изкоп, в който оставихме няколко “заложници” и трима пазачи със завързани очи. Целта на останалите участници е един по един да се “промъкват” покрай пазачите и да се опитват да спасят някой заложник. Трябва да са толкова тихи и безшумни, че пазачите да не ги усетят. Ако ги хванат обаче, се превръщат в заложници.

Пренасяне на тела

Играта се играе с два отбора, всеки от които получава по едно одеало. Един от участниците ляга върху одеалото, а съотборниците му трябва да го пренесат до финала преди противниковия отбор. Препоръчвам да измислите трасе с препятствия.  

Ябълка в леген

Необходими са 2 легена, 2 стола и 1-2 кг ябълки. Столовете се поставят на разстояние 2-3 метра един от друг, а върху всеки от тях се поставя леген, пълен с вода. Във всеки леген се слага една ябълка. Играта може да се направи като индивидуални състезания по двойки или на отбори. При сигнал СТАРТ двама участника се състезават да захапят ябълката в легена. Който успее да го направи пръв, е победител. Повярвайте ми, това не е лесна задача…

Истина или предизвикателство с балони

Тази игра е позната, но и любима на всички. Добавяме малко балони за повече настроение. Напишете на листчета забавни предизвикателства и въпроси, подходящи за възрастовата група на участниците. Вкарайте въпросите в един цвят балони, а предизвикателствата – в друг и ги надуйте. Всеки играч избира балон, пука го и изпълнява.

***

Ако ви интересуват теми като родителство, игрите и здравословно и осъзнато използване на технологиите, не пропускайте да последвате Offline Kids в Instagram и Facebook или да се абонирате за нашия бюлетин:

Абонирай се

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *