Фондация "Офлайн Кидс"

Осъзнавайки, че живеем в технологичен свят и е невъзможно, както за родители, така и за деца, да живеят изцяло далеч от устройствата, ние:

Гледаме напред с вяра за едно светло бъдеще, в което технологиите са нещо полезно, а семействата ценят и приоритизират времето заедно. 

„Къде е балансът?“ в град Варна, март 2024
„Откачен или закачен“ в град София, февруари 2024
„Деца и екрани“ в град София, 2024 – Copy
„Деца и екрани“ в град Пловдив, 2024
„Откачен или закачен“ – град Перник
Форум “Образование за утрешния ден” – 2023г
Алекс и Ани Бехар след събитие на 14.09.2023г.
Кристина Попова на „С деца на тепе“ – 2022г
Алекс и Ивана след събитие на 15.10.2023г
Академия за родители – София 2023
Академия за родители – Варна 2023

Екип

Александрина Георгиева

Основател на Фондация „Офлайн Кидс“

Християнин, съпруга, майка, основател на „Офлайн кидс“, Сертифициран обучител по дигитално благосъстояние, програмист.

Вярвам, че животът ТУК И СЕГА може да е хубав и не е необходимо да бягаме от него в дигиталния свят.

Посветила съм се да насърчавам и помагам по пътя към здравословното и балансирано използване на технологиите, както на деца, така и на техните родители.

Организирам събития за родители и деца с цел намиране баланса между виртуалното и реалното и как можем да използваме дигиталните устройства за подобряване начина ни на живот.

Марина Грибачева

Психолог

Аз съм Марина Грибачева – омъжена и  майка на момиченце на 8 години. 

По професия съм психолог, завършила съм в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, със специалност  клинична психология. Интересите ми са както в областта на психичното здраве, усещането за успех и благополучие, така и върху травмата и факторите, които са в основата на психичните заболявания и разстройства.

От работата си ежедневно разбирам, че ролята, примера и отношението на родителите спрямо децата са в основата на чувството  им за успех, щастие, благополучие като възрастни и това не е клише, а неоспорим факт.

Ива Стефанова

Педагог, специалист по неформално образование и обучение

Аз съм Ива. Завършила съм „Неформално образование“ във факултета по педагогика в Софийски университет „Св. Климен Охридкси“. След това учих магистратура в Стопанския факултет -„Геймификация в бизнес, публичния и неправителствения сектор“. Обичам да правя дизайн на обучения и да измислям образователни игри. В личен план съм и родител. Покрай двете ми деца виждам още по- ясно нуждата и смисъла от дейността на „Офлайн кидс“. Все по- очевидни стават негативните резултати от неправилната употреба на екранните устройства при децата и силно вярвам, че сега е момента да се направи нещо по- въпроса. Ето защо съм и част от екипа на „Офлайн кидс“.

Десислава Гунчева

Детски психолог, автор

Казвам се Десислава Гунчева, децата ме наричат Деси и съм детски психолог. Обичам децата с всичките им чудатости. През 2013г. завърших бакалаварска степен по Психология в Биркбек, колеж в Лондон. Винаги съм знаела, че искам да работя с малките хора.От 2016г терапевтирам в гр. Пловдив деца от аутистичния спектър. Впечатлена съм от техния странен свят, колорита на индивидуалностите им, силата и отдадеността на техните родители и близки. Преминала съм през редица обучения свързани с детското психическо и физическо развитие. Към момента ми предстои дипломиране към Бургаски свободен университет със специалност ‚Детска и юношеска психология‘ магистърска степен. Имам прекрасна дъщеря на 12 години, която не спира да ме учи на търпение.

Ивана Колева

Психолог

Семестриално завършила Психология на английски език в Нов български университет. С многообразен опит в сферата на психологическата подкрепа, както с деца, така и с юноши и възрастни. Основната ми цел е да помагам на млади момичета да започнат да виждат в себе си красотата и дарбите си, които в повечето случаи не забелязват и се стремя да създавам възможности, в които да се срещам с тийнейджъри, за да разбирам от опит нещата които ги вълнуват и тревожат. Имам придобити квалификации по арт терапия и ненасилствена комуникация.

Галина Рушева

 Графичен дизайнер

Здравейте! Аз съм Галина. Щастлива съпруга и майка на момиченце, което тази година навършва три. Завършила съм журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“, а съвсем скоро предстои да завърша и магистърската си степен по „Реклама и медийни комуникации“ в ИУ-Варна. А пресечната точка на тези две направления се оказа графичният дизайн, който ме спечели за себе си през 2014 и до днес ме вълнува и предизвиква да раста, да се развивам и да поставям нови цели пред себе си. С отворено сърце се впускам в това да стана част от екипа на Offline kids, защото вярвам в каузата, смисъла и добрите плодове, които носи смелостта да отглеждаш offline дете.

Кристина Попова

Посланик

Аз съм Кристина Попова от Пловдив.
Занимавам се предимно с различни доброволчески мисии и фондации в подкрепа на възрастните и децата. Обичам музиката, изкуството, природата, детския смях и истинските приятели, а Алекс за мен е една от тях. Затова с радост я подкрепям и приветствам Фондация „Offline Kids“, като знам, че истинските хора правят само истински неща.