За Офлайн Кидс

Здравейте, аз съм Алекс. Майка на две, съпруга, почитателка на Офлайн живота. Обичам Природата. Приятелите. Приключенията. Колоезденето. Децата. ОБИЧАМ СЕМЕЙСТВОТО!

Като тийнейджър прекарвах свободното си време като доброволец с децата на село. Играехме на гоненица, замервахме се с водни балони, ходихме на разходка в гората, четяхме… След това започнах работа в ИТ компания, впуснах се повече в технологичния свят и видях отблизо как виртуалната реалност може да ограби живота ни и способността ни да общуваме пълноценно. Затова, когато родих първото си дете, преосмислих до голяма степен живота си. Днес основен приоритет е семейството ми и изграждането на добри взаимоотношения помежду ни.

Създадох Офлайн Кидс като блог, а в края на 2020г регистрирах фондация с желанието да се посветя на това да ви насърчавам и помагам по пътя към здравословното и балансирано използване на технологиите.

Александрина Георгиева, основател на Фондация Офлайн Кидс
Александрина Георгиева, основател на Фондация Офлайн Кидс

Мисия

Животът става все по-натоварен, все по-забързан и много често не забелязваме как децата растат пред очите ни. Но истината е, че

“Децата не са разсейване от важната работа. Те са важната работа. “
К. С. Луис

Това е мисията на Фондация Офлайн Кидс – да мотивира и насърчава родителите да прекарват повече време с децата си, да бъдат добър пример в балансираното и осъзнато използване на технологиите, като позволяват на децата си да ги използват в полезната и здравословна мярка, по най-безопасния за тях начин. Да насърчава детската игра – спонтанна, планирана, самостоятелна, защото тя е основния език на децата, чрез който малките се свързват с нас и опознават света.

Екип

Марина Грибачева, психолог

Аз съм Марина Грибачева – омъжена и  майка на момиченце на почти 7 години.   По професия съм психолог, завършила съм в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, със специалност  клинична психология. Интересите ми са както в областта на психичното здраве, усещането за успех и благополучие, така и върху травмата и факторите, които са в основата на психичните заболявания и разстройства. От работата си ежедневно разбирам, че ролята, примера и отношението на родителите спрямо децата са в основата на чувството  им за успех, щастие, благополучие като възрастни и това не е клише, а неоспорим факт.

Кристина Стойнова, филолог и педагог

Здравейте, аз съм Кристина Стойнова, семейна. Съосновател на фирма, развиваща извънкласна дейност и иновативно обучение за деца от предучилищна и начална възраст. Интересите ми са в областта на изкуствата, интерактивното обучение , арт- терапията и др. По образование съм филолог и педагог.

Кристина Стойнова, филолог и педагог
Кристина Стойнова, филолог и педагог