Името ми е Александрина Георгиева.

Християнин, съпруга, майка, създател съм на „Офлайн кидс“, Сертифициран обучител по дигитално благосъстояние.

Вярвам, че животът ТУК И СЕГА може да е хубав и не е необходимо да бягаме от него в дигиталния свят.

Посветила съм се да насърчавам и помагам по пътя към здравословното и балансирано използване на технологиите, както на деца, така и на техните родители.

Организирам събития за родители и деца с цел да възстановим това, което технологиите несъзнателно ни отнемат.

Александрина Георгиева, основател на Фондация Офлайн Кидс

2023

Завърших обучението си към Digital Wellness Institute като Сертифициран обучител по дигитално благосъстояние.

Завърших едногодишна „Програма за ускурено изграждане на водачи“ към Кръстопът

Преминах обучение към Digital Wellness Institute на тема „Физично здраве в дигиталната ера“.

2022

Стартирах преживелищна програма за ученици, целяща да насочи вниманието им към необходимостта от граници на екранното време.

Проведох първото си обучение за служители на детска градина.

Започнах да провеждам онлайн и присъствени лекции и презентации по темата за малките деца и екраните в помощ на родителите.

Започнах работа като учител по Информационни технологии, което ми даде поле да наблюдавам, опознавам и работя с деца от различни възрастови групи.

Участвах и водих тема в 5 седмичен курс Учене чрез преживяване за родители.

Преминах кратък курс по Ненасилствена комуникация.

Бях номинирана за награда „Златна ябълка“ 2022 в категория „Герой на децата“.

Стартирах заедно с детски психолог и хранителен терапевт Валерия Рачева уъркшопи в помощ на родители на тема „Детето отказва да се храни! Какво да предложа вместо екран“?

2021

Започнах да организирам собствени събития сред природата, развивайки различни програми. Подробности за тях можеш да видиш тук.

Преминах еднодневен курс по оцеляване на тема „Огън“.

Участвах в семинар „МОБИНГЪТ, АГРЕСИЯТА И УЧЕНЕТО ЧРЕЗ ПРЕЖИВЯВАНЕ„.

Започнах опита си като инструктор в лагери и зелени училища.

Преминах обучение за Outdoor Инструктор по методите на преживелищната педагогика. Обучението завърши със сетрификат от Университета CVJM, Касел, Германия. Заедно с курса имах възможност да работя с българската организация, която провежда обучението, и да придобивам реален опит.

2010-2021

Работех като програмист в две ИТ компании (първо във Варна, а след това в София) с пауза от пет години майчинство. Всъщност това е една от основните причини да създам Офлайн Кидс – осъзнаването какви последствия има прекомерното екранно време в живота и личността ми.

2017-2019

През 2017 година станах родител за първи път, а през 2019 година – за втори. Това беше и времето, в което разбрах, че копнежът ми за работа с деца наистина гори в сърцето ми. Не просто като бизнес, а като желание да оставям траен и животопроменящ положителен отпечатък в сърцата им.

2009

Няколко месеца работех като аниматор на детски рождени дни. Това ми помогна да погледна и от увеселителната страна на работата с деца, за да разбера, че… да, искам да съм забавна, но искам да дам нещо повече от един час „аху-иху“.

2007-2015

Ръководех неделно училище с деца от 4 до 13 години. Подготвях уроци, празнични програми, но заедно с това успях да изградя доверие и приятелски взаимоотношения с децата. Разпознах общуването с тях като „моето нещо“, защото намерих начин да говоря на техния език и това ми доставяше удоволствие.