Зарежда Събития

« Всички Събития

КАК ДА СЕ СВЪРЖЕМ С ДЕТЕТО? – Онлайн курс

октомври 3 @ 6:30 pm октомври 31 @ 9:00 pm

През месец Октомври 2022г в рамките на пет онлайн уъркшопа ще ви запознаем с методиката „Учене чрез преживяване“ и как тя може да преобрази ежедневието ни с децата.

5 вечерни онлайн срещи – всеки понеделник през месец Октомври от 18:30 до 21ч.

  • Ще за познаете с метод, чрез който да иградите по-осъзната, пълноценна и дълбока връзка с децата.
  • Ще се научите как да не позволявате на екраните да ограбват комуникацията помежду ви.
  • Ще знаете как да включите природата като свързваща сила в семейството.
  • Ще получите чисто практически съвети, които могат да променят и преодолеят напрежението, което възниква понякога между родители и деца.

Ако сте родител или предстои да станете такъв, то това обучение е подходящо за вас.

Свържете се с нас, за да заявите своето място: office@nomadia.bg или на телефон 0896834018.

Всички предстоящи събития може да видите ТУК.

Бъдете здрави! 🙂

***

Програма

Провеждане на обучението 

Всяка една работилница съдържа теоретична и практическа част. След работилниците участниците получават споделени материали по темата. 

1 среща

Основни принципи в Ученето чрез преживяване. Как методиката може да ни помогне в това да бъдем по-добри и осъзнати родители?

Все по-често родителите се сблъскват с най-различни проблеми в своето ежедневие. Напрежението, очакванията и стресът допълнително утежняват ситуацията. Ученето чрез преживяване е основано на някои основни принципи, ако се запознаем по-отблизо с тях, ако вникнем в техния смисъл, можем да променим отношението си към нашите деца и процеса на учене.

2 среща

Комуникацията в УП според модела на Шулц фон Туун. Как да чуем това, което ни казва детето ни?

Ежедневно говорим за комуникация, но даваме ли си сметка колко ни е трудно ежедневно? Понякога някоя изпусната дума може да влоши отношенията ни с нашето дете. На помощ може да ни се притече моделът на комуникацията според Шулц фон Туун, който е в основата на ученето чрез преживяване и който може така да се каже да ни отвори очите в някои моменти.

3 среща

Дигиталните зависимости в различните възрасти. Практически идеи и съвети да се борим с този проблем според методиката на УП. Работилницата е разработена в партньорство с нашите приятели от Offline Kids.

4 среща

Природата и микроприключенията. Идеи за лесно достъпни за организиране активности сред природата. Как да си създадем семейни традиции, които да разнообразяват живота ни и да правят връзката ни с нашето дете все по-силна и по-силна.

5 среща

Идеята на модела “Flow” и как той може да ни помогне да поведем детето си в положителни посока. Темата за възприятията. Как да усетим гората, света около нас, планината, как да чуваме и виждаме природата?

250лв Цената включва: инструктори, споделени материали