Моят опит с деца и допълнителни квалификации

Като тийнейджър имах възможността да помагам в (а след това и да водя) неделното училище към малка селска църква до Варна. Осем години (2007-2014) бях активна там, подготвях уроци, празнични програми, но заедно с това успях да изградя доверие и приятелски взаимоотношения с децата. Разпознах общуването с тях като „моето нещо“, защото намерих начин да говоря на техния език и това ми доставяше удоволствие.

Няколко месеца през 2019 година работих като аниматор на детски рождени дни. Това ми помогна да погледна и от увеселителната страна на работата с деца, за да разбера, че… да, искам да съм забавна, но искам да дам нещо повече от един час „аху-иху“.

През 2017 година станах родител за първи път, а през 2019 година – за втори. Това беше и времето, в което разбрах, че копнежът ми за работа с деца наистина гори в сърцето ми. Не просто като бизнес, а като желание да оставям траен и животопроменящ положителен отпечатък в сърцата им.

През 2021 година преминах обучение за Outdoor Инструктор по методите на преживелищната педагогика. Обучението завърши със сетрификат от Университета CVJM, Касел, Германия. Заедно с курса имах възможност да работя с българската организация, която провежда обучението, и да придобивам реален опит.

Същата година започнах да организирам собствени събития сред природата, развивайки различни програми. Подробности за тях можеш да видиш тук.

Вярвам, че не бива да спираме да се развиваме, затова продължих:

  • През Ноември 2021 година участвах в семинар „МОБИНГЪТ, АГРЕСИЯТА И УЧЕНЕТО ЧРЕЗ ПРЕЖИВЯВАНЕ„, организиран от Номадия.
  • По същото време преминах еднодневен курс по оцеляване на тема „Огън“ към Дивландия ООД.