Творчество с водни пистолети

Спомен от миналия септември, когато се радвахме на хубавото време в двора на прабабата на децата. Птичките пеят, слънцето осветява душите ни и ни пренася в настроение за творчество. И ние му се отдаваме.

Отдавна бях мислила по въпроса за водни пистолети, пълни с оцветена боя, и ето, че дойде и ред на тази идея. Колебаех се между голям картон, от който да ни остане картина за стената, или разкрасяване на дрехи. В случая по-удобно ми беше да направя второто, но и първото си е супер идея.

Използвах бои за яйца, които си бях купила още покрай Възкресение, но ти може да използваш каквато боя имаш под ръка и можеш да разредиш с вода. Тук отварям скоба, че е важно да решиш, дали искаш дрехите да останат такива или да се изперат. Боите за яйца се изпраха, но ти можеш да използваш нещо по-трайно.

Разтворих четири цвята в големи буркани, а дрехите, върху които щяхме да творим, виснах на простора. Имахме един воден пистолет, който зареждахме всеки път с различен цвят, докато му беше интересно на детето. Към тази дата Себастиян беше на около 2г и 6м, затова се наложи да го возя на конче, за да може да уцели дрехите, но това само направи нещата още по-забавни.

Всичко останало е в ръцете на въображението и радостта от споделените моменти. Затова ENJOY 🙂

Последвай ме в Instagram, Facebook или Youtube, където се стремя да споделям интересни неща за родители. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *