7 супер забавни семейни игри

Често ми е било трудно да измисля наистина забавна семейна игра. Затова обичам да ги събирам на едно място, за да са ми винаги под ръка. Споделям ги тук, защото знам, че ще бъдат полезни и за теб.

✅ “Балонено обличане”: Всеки член от семейството получава по един надут балон и “тоалет” за обличане, съобразен с възрастта му (нещо лесно като шапка, чорапи и слънчеви очила или по-трудно като тениска, панталон, ръкавици). При “Старт” всички хвърлят балона си нагоре и започват да се “обличат”. Победител е този, който се облече пръв, БЕЗ да е позволил на балона си да докосне земята.

✅ “20 въпроса”: Един играч измисля обект, позволявайки на другите да знаят само дали е животно, растение или предмет. Останалите започват да задават въпроси, на които може да се отговори само с „да“ или „не“. Печели този, който познае обекта пръв и с по-малко от 20 въпроса.

✅ “Познай какво съм нарисувал”: Редуваме се да рисуваме на бяла дъска (която разбира се може да се замени с черна, магнитна или обикновени листи хартия), а останалите трябва да познаят какво сме изобразили. За професионалисти като мен (кхъ кхъ) е добавено условието да съм със завързани очи. 

✅“Актьорска вечер”: Целта на играта е отново да познаем какво се случва пред нас, но този път през сценка. Двама си избират някакви роли и изиграват кратък скеч без думи, а останалите трябва да познаят каква е ролята на всеки актьор. Например полицай и крадец, майка и дете, което закъснява за училище, доставчик на пица и клиент и т.н.

Можете да напишете ролите на листчета и да се падат на случаен принцип или да оставите всяка двойка да реши сама какво да представи.

Ако сте поне четири човека, може да се разделите на отбори, ако не – да се редувате в представянето и отгатването. 

✅“Диктовка по рисуване”: Може да се играе отборно или не. В нашия случай аз сядам с лист и боички, а децата и татко им измислят какво да нарисувам. Но нямат право да ми казват какво са избрали, а само да ми диктуват елементи – какъв цвят, форма, големина и местоположението. Нямат право да гледат творбата ми преди да е завършена. 

Например, ако искат да нарисувам кола, започват с нарисувай черно кръгче, а след това още едно, малко по далеч от него. Свържи ги с червена черта… Супер забавно е и резултатът винаги е уникален.

✅ “Танци върху хартия”: Тази игра е супер весела и съдържа малка доза предизвикателство. Необходимо е да имате голямо парче хартия или да си направите такова като залепите бели листи. Извън “полето” остава само един играч, а другите влизат вътре. Пуска се музика, всички започват да танцуват, като основното правило е никой да не стъпва извън хартиения терен. 

Играчът, който е отвън, започва да откъсва малко по малко парчета от него, стеснявайки мястото за танци. Победител е този, който успее да се задържи максимално дълго в полето. 

✅ “Обущар”: Една забавна игра от нашето детство. Обувките /чехлите/ на всички участници се събират на едно място и се избира един “обущар”. Той ги разбърква и подрежда в редица на място, където не се виждат от останалите. Започва да пита един по един играчите кой номер обувка искат, изброява до нея и я подава. Когато всички получат по 2 обувки, се състезават. Който е първи, е следващия обущар. 

***

Ако те интересуват теми като родителство, игрите и здравословно и осъзнато използване на технологиите, не пропускай да последваш Offline Kids в Instagram и Facebook.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *