влиянието на социалните мрежи върху подрастващите

Програма за родители и специалисти

Самите приложения тип „Социална мрежа“ имат ограничение да се използват от лица над 13 годишна възраст. Въпреки това в ежедневието виждаме ученици на 8, 9, 10 години, които използват тези сайтове свободно, понякога дори без надзор.

Целта на тази програма е да запознае родителите с опасностите от това, както и да ги екипира с практични съвети и решения.

Отговаряме на въпроси като:

  • Защо някои деца са по-привлечени към социалните мрежи от други?
  • Защо и как се пристрастяваме към социалните мрежи?
  • Какви могат да бъдат негативните ефекти?
  • Какво като родители можем да направим?

Програмата е подходяща за: 

 • Родители на деца и тийнейджъри, които използват социални мрежи;
 • Родители, които искат да предпазят децата си от зависимост към приложения към TikTok, Instagram, Youtube и т.н;
 • Лица, които искат да научат повече за влиянието на социалните мрежи върху самите тях.

„Страхотни момичета, човек никога не може да предположи, колко още информация може да научи по тема, която е толкова широка! Аз взех за себе си прекрасни съвети и си тръгнах с отговори, които беше нужно да чуя! Само напред в мисията ви!“

M.B., родител на две деца

„Неусетно минаха два часа във въпроси и отговори, споделяне и практични съвети. Благодаря ви! Разбрах наистина колко въздействаща е ролята на социалните мрежи в ежедневието ни и колко много се нуждаят децата ни от реална среда, далеч от мобилните устройства и близо до нас, родителите. Колкото повече едното се приближава, другото се отдалечава. Определено беше събуждащо.“

С.И., майка на тийнейджър

„Организаторите бяха много изчерпателни в информацията която дадоха. И макар че срещата беше отправена към тийнейджъри, аз лично взех всичко също така и за себе си.
Благодаря Ви за усилията които сте положили, за да информирате другите. Продължавайте все така!“

Б.Н., майка на две деца

Имате интерес към програмата?

Тук можете да проверите кога е следващата обявена дата за тази програма или да заявите провеждането й за група родители чрез попълване на формата.