защо бебета и малки деца не бива да са пред екран?

Програма за родители и специалисти

В днешно време имаме достатъчно научни доказателства, които потвърждават, че твърде ранното и прекомерно излагане пред екран може да повлияе развитието на детето в нагативен план. Специалисти от цял свят апелират родителите да изчакат, докато детето навърши минимум 2, по-добре 3 годишна възраст.

За съжаление обаче в работата си ежедневно ставаме свидетели на бебета и малки деца, които не просто имат достъп до някакво екранно време, но биват оставени часове наред пред устройствата.

Затова и изготвихме програма “Защо бебета и малки деца не бива да са пред екран?”, която цели да повиши осведомеността по този така наболял проблем на базата на информация от достоверни източници.

Отговаряме на въпроси като:

  • Какво имаме предвид под екранно време (ЕВ)?

  • Какви са препоръките за ЕВ?

  • Какви могат да бъдат последствията от твърде ранно и прекомерно излагане пред екран?

  • Какви са алтернативите?

Програмата е подходяща за: 

  • Бъдещи и настоящи родители, роднини и настойници, които се грижат за малко дете;
  • Специалисти в областта на ранното детско развитие, учители, възпитатели.

Проведени събития

„Благодарим ви за споделеното време и опит! Благодарим ви за позитивното отношение! Бъдете все така активни и актуални, защото темата е важна и отговорността, с която подхождате е ценна! Ще се опитваме да въздействаме с наученото на родителите, които смятат, че могат да заменят себе си с устройствата. Ще се радваме на нови срещи!“

М. Дончева, Директор на РЦПППО-Ловеч

„Супер беше срещата! Много стегната, ясна и с факти. Ще се радвам да дойда и на следващи срещи.“

Р.М.

„Много ми беше полезна лекцията вчера! Адмирации за труда, който полагате!“

А.Б.

„Бих искала да благодаря за изключително ценната информация и за това, че ме накарахте да преосмисля и своето собствено ектанно време и как с него влияя на детето, на което не пускам екрани и ги ограничавам, когато имаме гости или сме на гости (на 1г е).“

Т.В.

Имате интерес към програмата?

Тук можете да проверите кога е следващата обявена дата за тази програма или да заявите провеждането й за група родители чрез попълване на формата.

    Прочетете още...