Акулата те преследва

Помните ли какви игри играхме като деца навън? Тичахме, скачахме на воля, и не ни притесняваше факта, че сме изцапани. За родителите ни не знам.

Точно такива игри обичам и аз. Дори сега, когато съм в групата на възрастните, с две деца – едно изпълнено с енергия и второ – прохождащо. Такива игри се надявам и да намирате все по-често в блога.

Тази игра видях в картите на Клевър Бук „100 игри за деца във ваканция“, тествахме с Яни и неговите братовчедки и много ни хареса. Може да се играе във всякаква възраст, а големината на терена зависи от броя и възможностите на участниците.

С тебешир нарисувахме море и два бряга. Добре е морето да е с широчина около 20 крачки, но нашето беше по-малко.

Правила

Един от играчите е акула, а всички останали са рибки. Акулата застава в океана, а рибките тичат от риф в риф. Акулата се опитва да хване рибките, но може да го направи само докато те са в океана.

Когато акулата хване рибка, има два варианта в зависимост броя на участниците. В първия вариант, рибката се превръща в още една акула и двете заедно продължава лода, докато не остане една последна рибка победител.

Втория вариант е този, който и ние играхме, защото бяхме малко хора, а именно – хванатата рибка се превръща в акула, а акулата – в малка рибка. Така играем, докато ни е сладко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *