Помощ! Детето се храни само пред екран!

Много от вас са ми споделяли притесненията си относно детския отказ на храна. В повечето случаи разговорите са разкривали силни вина, безсилие и отчаяние. 

Винаги съм имала голямо желание да помогна и се зарадвах, когато попаднах на човек, който има необходимите знания в помощ на родителите, които се борят с този проблем. 

Малко по-надолу може да видите видеоразговор с Валерия Рачева (@the_magic_of_eating), детски психолог, специализиращ за хранителен терапевт. Тя споделя изключително практични съвети за родителите, чиито деца по една или друга причина се хранят само пред екран. В това видео ще намерите отговори на въпроси като:

➡️ Защо захранването пред екран е проблем?
➡️ Какво да правим, ако вече сме предложили устройство по време на хранене и искаме да отучим детето от този вреден навик?
➡️ Как да реагираме на бунта на детето поради прибраното устройство?
➡️ Защо семейното хранене е толкова важно?

Скоро ще публикуваме продължение за родителите, които се сблъскват с детския отказ на храна и търсят решение без помощта на устройства, затова не пропускайте да се абонирате, ако темата ви вълнува. 

Ще се радваме да споделите видеото, ако го намирате за полезно, защото знам, че темата е изключително наболяла, а необходимостта от изграждането на здравословни хранителни навици не бива да се пренебрегва. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *