Едно от най-важните правила по отношение на екранното време на децата

Много учени вярват, че голяма част от негативните ефекти на технологиите върху нас се дължат на компроментирането на нашия сън. Невъзстановителният сън в дългосрочен план се свързва с различни физически, емоционални и ментални проблеми – депресия, тревожност, затлъстяване, лош успех в училище, дефицит на вниманието, раздразнителност, понижен имунитет и др.

Именно затова едно от най-важните правила по отношение на екранното време на децата следва да бъде изключване на устройствата 📱 поне час преди сън и оставянето им да нощуват извън спалнята на детето.

Вижте също: Без телефон в спалнята (след 7 години зависимост)

Важно е да имаме предвид и съдържанието, което позволяваме на детето да консумира онлайн, и да избягваме всичко, което повишава допълнитено нивата на стрес.

Изграждане на навици, които подобряват съня, доказано в практиката и науката, водят до подобряване на паметта, креативността, настроението, имунитета, хранителните навици и дори външния вид, и това важи за всички възрасти (:

***

Ако ви интересуват теми като родителство, игрите и здравословно и осъзнато използване на технологиите, не пропускайте да последвате Offline Kids в InstagramFacebook, Youtube и Spotify.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *