Паячета

Отдавна не съм се мотивирала да правя арт проектчета. Може би защото знам, че малките деца не ги оценяват особено и всичко бива бързо унищожено.

Незнайно как обаче вчера вечерта се надъхах да изненадам децата с нещо интересно още от събуждането им. И понеже знам, че колкото повече отлагам, толкова по-малък е шанса да осъществя идеята си, веднага се разрових в шкафчето с арт материали, които обичам да купувам, дори и да не знам за какво ще ги използвам.

Радвам се, че успях да намеря всичко необходимо за паячетата, които се въртяха в главата ми.

Необходими материали

Канап за мрежата
Пухени телчета
Помпони
Очички
Силиконов пистолет

*Всички материали могат да се заменят с нещо, което имате под ръка. Просто развий въображението си.

Направата

Мрежата оплетох между крачетата на обърнатата детска масичка. За основа обиколих четирите крачета, след това направих няколко кръстоски, а накрая – вътрешните кръгове. Доста по-лесно е, отколкото изглежда и мисля, че всеки може да го направи.

За всяко паяче използвах по три пухени телчета, които оплетох в средата. Със силиконовия пистолет залепих главичката и очичките, а за финал „начупих“ крачетата.

Стана толкова красиво, че за момент изпитах съжаление, знаейки каква ще е съдбата на творението ми. НО все пак знам защо отделих време да ги направя и наистина пожънах успех.
На сутринта децата бяха тоооолкова приятно изненадани. Паячетата започнаха да подскачат наляво-надясно, получиха трохички за хапване, някои изчезваха безследно, а после ги намирахме и полагахме грижи, за да са добре. Подбрани от тях дори послужиха за аксесоар за коса.

Последвай ме в Instagram, Facebook или Youtube, където се стремя да споделям интересни неща за родители. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *