Рисуване със сапунени мехури

По-голямата част от децата обичат да рисуват. Според мен много от възрастните също, просто все си намират оправдание да не го правят.

В 20 забавни и бързи идеи за заети родители добавих идеята просто да седнете и да порисувате с детето си за 20 минути. Това ще е подходящо време както да поговорите с тях, така и да си починете малко и да се пооттърсите от натрупалия се стрес. Когато обаче обикновеното рисуване и оцветяване омръзне, трябва да се пробва нещо ново.

Рисуването със сапунени мехури може да е много забавно, а в същото време толкова лесно. Трябват ви няколко бурканчета с вода, малко водоразтворими бои (за сладкиши или яйца например) и обикновено веро. Всички сме правили сапунени мехури като деца, нали? Помните как става 🙂

Във всяко бурканче трябва да добавите боичка и малко веро. Разбъркайте добре. Потопете сламка във водата и духайте, докато не се появят много балончета на повърхността. След това бързо вземете листа и леко го притиснете към балончетата.

Толкова е просто. Остава само да разгърнете въображението и да експериментирате. Може да използвате шаблони, за да получите определена форма. Може да направите шарен фон и залепите стикери отгоре. Може да дорисувате детайли към получилите се отпечатъци. Направете картичка за някой близък дори и да нямате повод. Направете картина и украсете стената. Снимайте твордбите и добавете в коментар 🙂 Забавлявайте се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *