Тревичковци

От доста време бях хвърлила поглед на сладките тревичковци в черупки. Тя ми отвори очите за едно – лещата не е това, което беше. Хора, наистина. Разбиха ми се детските спомени за покълнала в памуче леща. Тук разказвам как, какво, защо.

Два провалени опита

Първите тревичковци направих изцяло на своя глава, въпреки че нищичко не разбирам от гледане на растения (работя върху това). Отворих една две статии с упътвания как да си направим чичко тревичко. Много бяха материалите, които бяха описани за купуване, затова реших, че ще си направя добрия стар номер с покълналата леща.

Подготовката на черупките беше една и съща за всички опити. С голяма лъжица напуках яйцата отгоре и направих отвори. Изсипах вътрешността и измих добре с вода. Оставих да изсъхнат.

Старателно поставих памуче и лещата и полях с вода. Голямо вълнение, голямо очакване, а резултата беше трагичен – 1-2 кълна, кафяв памук и много много лоша миризма.

Втория опит беше абсолютно същия. Реших, че провала е от начина на поливане, но уви, не беше така. Тогава разбрах, че лещата не е това, което беше, и не знам кога ще се реша да сготвя пак от нея.

Успеха дойде, когато…

Се свързах с човек, който разбира. Решението на проблема ми беше повече от очевиден, но нали не знам нищо за гледане на растения, трябваше да говоря с Агроном на повикване, за да ми отвори очите. Оказа се естествено, че трудът ми е потънал в мухъл и смрад, поради липсата на малки дупчици в долната част на яйчицето. Всичко в този свят има нужда от кислород.

Но факт беше, че лещата ми не покълна. Затова реших, че ще направя нещата както си трябва, и след още една консултация се върнах от пазар с тор и пакет тревна смеска. Напълних яйчицето със земя, сложих семенца, и добавих още малко тор. Всеки ден поливах старателно с водичка. Много бързо тревичковците придобиха чуден вид.

Яни им се радва с ножичка в ръка и е отговорен за прическите. Чистенето след това е неизбежно, но ние сме си свикнали.

Enjoy и не забравяйте да се включите в групата Офлайн Кидс, където можете да споделите и вашите офлайн занимания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *