#SOSигра – ДЕТЕТО казва, че НЕ МЕ ОБИЧА?!

Не очаквах, че толкова скоро в кариерата ми на майка ще чувам така звучната и приятна за ушите изповед „Не те обичам“. Когато Яни (на 3 години към днешна дата) е преуморен, превъзбуден, ядосан, и това му състояние съвпадне с моя краен отказ не негово желание, се случва и този момент на сближаване, в който той се опитва да ме нарани, за да получи своето. 

Знам, че в тези думи той не влага никакъв смисъл, и винаги съм му отговаряла, че аз пък си го обичам, независимо как той се чувства към мен. Но е факт, че никак не е приятно да чуеш тези думи и понякога е трудно да реагираш по правилния начин. Затова измислих една игра, която е вдъхновена не от кой да е, а от самата Спяща красавица. Използвам я, за да излезем от ситуацията по забавен начин. 

Когато Яни каже, че не ме обича, аз изпълнявам едно ЗАБАВНО драматично заспиване в очакване някой да ме събуди с целувка по бузката. Когато я получа, се събуждам и питам „Хей, ти обичаш ли ме?“. Тук Яни се размеква, започва да се умилква и да се гушка и да казва колко много ме обича. 

Меко казано при нас работи ГЕНИАЛНО. Момента отминава и то с много прегръдки и целувки и деня продължава в по-добро настроение за всички ни. След това, ако създалата се ситуация има нужда от изговаряне, правим го. За мен е важно да се говори, но е тъй също необходимо детето да е в състояние, в което може да чуе. 

***Интересното е, че откакто прилагам този трик, не ми е казвал, че не ме обича, а често иска да играем на играта.

***Яни не знае коя е Спящата красавица, а и аз не я споменавам, така че няма как да стане объркване на ролите в семейството. ⁣

Правилата обясних само първия път. След това Яни ме накара да я повторим още стотина пъти. Обясних му, че няма нужда да ми казва, че не ме обича, за да играем, а може просто да ми каже, че иска да заспя.

Последвай ме в Instagram, Facebook или Youtube, където се стремя да споделям интересни неща за родители. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *