“Няма ли липсата на екранно време да лиши децата от любими герои и по този начин те да се чувстват изолирани сред връстниците си?”

Наскоро ми беше зададен този въпрос и отделих време да поразмишлявам върху него. Наблюдавам и моите деца. Белчето например е имала екранно време единствено в детската градина и, доверявайки се на казаното от сестрите, не е гледала там “Замръзналото кралство”. Тя има обаче книжки, пъзел и пижамка с героите от това филмче и поради тази причина има и любим герой – Олаф 🙂 

Олаф е готин, забавен и подходящ за всякакво ръчно творчество 🙂 Преди няколко дни изтеглих безплатен printable с него с части за изрязване и лепене и заниманието ни с него се превърна в разпускащо за мен и качествено за всички семейно време. 

След няколко дни, вдъхновени от Олаф, си направихме малки снежни човечета от солено тесто, морков и клончета 🙂  

Същото е и при Яни. Той харесва McQueen (естествено) и има пижамка и книжки с любимия герой, а вече ви споделих хартиеният макет на колата, който му направих и който накара очите му да блестят от радост. 

И с тези наблюдения и разсъждения си давам отговор на горния въпрос – детските филмчета далеч не са единственият източник на време с любимите герои 🙂 Всякакви книжки, пъзели, играчки, printables, crafts и още куп готини неща по магазините могат да подарят моменти с тях с ползи надминаващи на n-та степен всичко, което би могло евентуално да се спомене при екранното време (макар че трудно ще ме убедите за някакви ползи от технологиите при толкова малки деца). 

Споделям ви моята гледна точка и съм истински нетърпелива да разбера вашата в коментарите 🙂 

Бъдете здрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *