Безплатна книжка „Гласът на ангелчето“

1945 година издателство „Вяра и Живот“ издава книжката „Гласът на ангелчето“ за деца, пълна с разкази и легенди, възпитаващи християнски морал и ценности. Автор е Станислав Ваклинов, а илюстратор – Вадим Лазаркевич.

77 години по-късно бивша детска учителка баба Стойка отправя молба към Мартина Димитрова да направи няколко копия на книгата, за да може да ги раздаде на своите внучета и близки деца.

Мартина, която покрай работата си има зад гърба си дългогодишен опит с печат и реклама, открива, че книжката вече не може да бъде намерена и заедно с още няколко дами решава да я преиздаде. Посвещават се в търсене на наследниците на автора и художника и успяват да се срещнат с наследничките на Лазаркевич, които прегръщат идеята за преиздаване на книжката.

Целта на този малък, но ентусиазиран екип, е да помогнат на разказите в „Гласът на ангелчето“ да достигнат до повече деца и затова тя се разпространява БЕЗ търговска цел.

Първите 500 книжки са вече раздадени, благодарение на групата #нитоденбезкнижки, а в сайта https://гласът-на-ангелчето.com/ са постъпили наистина голям брой заявки за книжката.

Мартина се свърза с мен, разказа ми историята и ми изпрати книжката, за да я прочета и разгледам. С умиление чета разказите в нея и вяврвам, че реалността, в която живеем, има нужда от повече от това… Повече от истинското, дълбокото, духовното…

Книжката се разпространява напълно безплатно, като получателите си покриват единствено доставката. За да може доброто дело да продължава, са необходими средства. И тъй като вярвам, че добрите инициативи трябва да се подкрепят, оставям линкове към сайта и Фейсбук страницатана книжката и отправям покана към вас да разгледате и, ако прецените, да направите дарение, за да може да се издадат и раздадат безплатно копия на повече деца.

Данни за дарение ще намерите в сайта на инициативата 🙂

https://гласът-на-ангелчето.com/

https://www.facebook.com/glasutnaangelcheto

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *