„Какво толкова като гледат всеки ден по час, два?“

Осъзнавам, че да гледаш офлайн деца е много по-уморително и ангажиращо. Но няма да спирам да твърдя, че истински си заслужава.

️Днес получих едно съобщение, което свидетелства за това, и бързам да го споделя с вас. Изпращам ви го неподправено и се надявам споделеното от тази майка да загори в сърцата ви .

Историята

„Здравей, Алекс, имам признание и благодарност.

Признанието е, че много дълго време мислех идеите ти за това децата да са офлайн са леко фанатични. Гледах постовете и си казвах „Браво, но това не работи при нас“. Мисля си, че това е било просто моето нежелание да си призная, че гледането на детско е нещо, което наистина не се отразява добре на децата и ги ограбва от това да учат и опознават света по естествен начин. Все си казвах „Какво толкова като гледат всеки ден по час, два?“, докато не започна агресията, викането, караниците и просто казахме КРАЙ. Помолих съпруга ми да скрие таблета и от мен, и от децата. Беше ужасно, сигурно така се чувстват хората, които се отказват от цигарите.

Но мина месец откакто детското е нещо, което се случва 3 пъти в седмицата, а резултатите са едни по-спокойни, щастливи и активни деца. Имам чувството, че за този месец с научили повече неща, отколкото през последната година. Пишат букви, цифри, смятат, учим, редим пъзели, четем книжки, ходим на разходки… И със срам си признавам, че до месец не познавах децата си.

Аз изобщо не мислех, че е проблем, докато не го осъзнах. И така, не мога да върна времето назад, но все още не е късно да поправим нещата. Има тоооолкова неща, които можем да правим, да учим, да видим и сме съсредоточили върху това. Наистина не ни е толкова комфортно колкото преди, но поне имаме истински взаимоотношения с децата си.“

***

Последвай ме в Instagram, Facebook или Youtube, където се стремя да споделям интересни и полезни неща за родители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *