Как да намалим конфликтите пред децата?

Последните седмици съм на тема „мозъци“. Имам си книга и научни изследвания, в които дълбая. Супер изтрезвяващо е да знаеш, че абсолютно всичко в заобикалящата ни среда се отразява върху детското развитие. 

Дори конфликтите между родителите. Извинявам се, ОСОБЕНО конфликтите между родителите. 

Всички двойки минават през тях, понякога и ежедневно, но си дадох сметка, че почти винаги решаването им в нашето семейство се случва, когато децата спят. Тоест те стават свидетели на бурята, но не и потушаването й. Което се оказва не добър вариант… 
Затова си вземам тук бележка да внимавам за това…

Джон Медина споделя, че 80% от двойките преживяват огромен стив в качеството на отношенията си, когато станат родители. В книгата си „Правилата на бебешкия мозък“ разкрива и как това може да навреди на развиващия се мозък и нервна система на новороденото.

Дава обаче и работещо решение 🙂 🙂 🙂 

Когато се сблъскаме с бурните емоции на член от семейството, можем:   

1. Да опишем емоционалната промяна, която виждаме (ядосан си, тъжен, раздразнен, уплашен…)   

2.Да се опитаме да разберем причината за тази промяна   

3.И накрая можем да оставим реакцията си, каквато и да е тя… Защото обикновено тук сме обули обувките на емпатията и ще ни бъде трудно да рвагираме по отблъскващ и бурен начин… 

Ще се радвам да споделите в коментар, ако информацията ви е полезна 🙂

***

Ако ви интересуват теми като родителство, игрите и здравословно и осъзнато използване на технологиите, не пропускайте да последвате Offline Kids в Instagram и Facebook или да се абонирате за нашия бюлетин:

Абонирай се

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *