Пясък у дома?

Лунен пясък от Офлайн Кидс.

За пръв път направихме лунен пясък, когато Яни беше на около годинка. Интерес имаше повече за мама. За нея си беше и голямото чистене.

Осем месеца по-късно отново му дадохме шанс. Честно казано изненадах се от резултата. Много рядко се е случвало да видя детето да си играе самичко, без да ме дърпа да направя нещо за него, без да му омръзне и без да издаде звук. Времето беше спряло, но по много приятен начин. С татко му само се споглеждахме учудени (и благодарни) и си правихме знаци, казващи „Нищо, нищо, ще почистим, виж как добре си играе.“.

Тази супер лесна идея за домашен лунен пясък е доста евтина, лесна и бърза за изпълнение. Единствения недостатък е, че винаги е последвана от чистене, но ние включваме и детето в това. При по-големи дечица или при игра на терасата, няма да го има и този проблем.

Рецепта за лунен пясък

Лунния пясък има две съставки. Брашно и бебешко олио. Съотношението е 8:1. Пясъка е мек, а и мирише добре. Наистина.

Опитахме да го направим цветен като оцветихме олиото с боя за храна. Получихме друг резултат – Магически лунен пясък. Магически, защото лилавия цвят се вижда, когато пясъка се намокри. Но мокър пясък предполага съвсем друго ниво на замърсяване, така че помислете дали сте готови на това.

Използвахме играчките за пясък, които му бяха подарили наскоро. Неслучайно са камионче с лопатки. Нали си имаме силно изявена страст към всичко с гуми.

Използвайте момента да поиграете с детето. 20 минути от деня Ви в неговата игра не са голяма жертва, но те означават много за него.

Ако идеята ви е харесала, не пропускайте да я споделите с приятели.

Ако искате още бързи идеи за забавно време с децата, прочетете и Забавна майка – 20 бързи и лесни идеи.

Не пропускайте да се включите във Фейсбук групата ни Офлайн Кидс, където може да намерите и споделяте идеи за разнообразяване на ежедневието с децата 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *