Мухотрепане

Много голям фен съм на семпли те игри. Онези занимания, които се подготвят за максимум 10 минутки, а можеш да се забавляваш с часове.

Покрай Себастиян се научих, че няма много (да не кажа хич) смисъл да го карам да играем с неща, които не го вълнуват. Абсолютна загуба на време, енергия и нерви. Затова се опитвам да наблюдавам какво го вълнува и да подготвям занимания в тази област

Афинитета на Яни към мухотрепката беше очевиден. Не пропуска възможност да тича из апартамента и да я размахва на всички посоки. Това беше и мотивацията ми да направя играта с картонените мухички. Играта е абсолютен хит у дома, затова не пропускайте да я тествате.

Подготовката ми отне 10-15 мин (главно да се науча как се рисуват мухи). Изрязах кръгчета от бял картон, нарисувах мушички с черен маркер и нащраках телчета с телбода.

На мухотрепката залепих с двойнозалепващо тиксо магнит, който ни е подарък от сватба. Ако нямате подобен вкъщи, може да потърсите в Интернет гъвкава магнитна лента.

Та-да, играта е готова. След като ви омръзне да пердашите мухите, може да разнообразните като ги скриете из стаята и првдизвикате малчугана да ги търси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *