Парти със сапунени мехури

Сапунените мехури са може би едно от най-любимите на всички занимания и вероятно едно от най-евтините за изпълнение. Обичат ги както децата, така и ние възрастните. Освен забавни за игра, правят снимките наистина уникални! Представете си как всички гости изстрелват облак от сапунени мехури във въздуха или правят гигантски мехур около някой.

А мислили ли сте за идеята да изпълните цялото парти с игри със сапунени мехури? Разбира се не става дума да надувате мехури безцелно на посоки. Говоря за парти, изпълнено с игри и много изхабена сапунена течност. Би било наистина уникално преживяване!

За безопасност на децата, по-голямата част от игрите трябва да се играят навън. Повечето подови настилки стават доста хлъзгави заради сапунения разтвор.

Всички игри по-долу са забавни и могат да се прибавят към всяко парти, без значение дали темата ще е мехури или някой любим герой. Почти няма и значение на каква възраст са гостите. Не се и съмнявам, че и възрастни могат да се поразкършат тук. Само добавете подходяща музика и настроение и със сигурност всички ще се забавляват.

За съжаление старата рецепта с веро и вода вече не върши същата работа, както когато бяхме деца. ТУК може да видите няколко рецепти за правене на вълшебната течност в домашни условия, но задължително тествайте преди партито, защото някои игри няма да се получат с обикновена смес. Ако имате опция, инвестирайте в закупуването на готова течност 🙂

След като имате добра смес за мехурите, ще имате нужда от уреди, с които да ги правите. Това не е проблем, защото около вас е пълно с такива.

Уреди

Първо погледнете ръцете си. Един от най-добрите уреди за правене на мехури. Съберете пръстите си така, че да образуват малка дупка. Потопете ги в сапунен разтвор и духнете внимателно.

Други инструменти за вашите игри могат да бъдат конец със завързани краища, закачалка изкривена във всяка форма, тенис ракета, сламка, парче тръба, мрежа, формички за сладки и т.н. Реално всичко с дупка може да бъде използвано за правене на сапунени мехури.

Игри и занимания

Като за начало подгответе кът с много уреди за правене на мехури и няколко контейнера с течност. Предвидете мнооого течност за цялото парти.

Творческо време

Ако децата са по-креативни и имате време, може да им дадете цветни крафт телчета (или пухени такива) и различни арт материали и да им предоставите време да си направят сами пръчици, с които да правят мехури.

Снимка: https://www.sandytoesandpopsicles.com

Пукащо изкуство

Дайте на всяко дете парче картон. Подгответе няколко контейнера с течност за сапунени мехури и във всеки добавете различен цвят. Използвайте бои на водна основа, но задължително тествайте варианти преди самото парти. Нека някой от възрастните започне да прави мехури в различни цветове. Задачата на децата е да ги хващат на тяхното “платно”. Когато мехура се спука, боята се разпръсква и оставя красива следа 🙂 Децата могат да отнесат творбите у дома.

Пукане

Изберете три от децата и ги оставете отпред. Определете времеви лимит и им кажете да правят колкото се може повече мехури. Останалите деца се надпреварват кой ще спука най-много от тях.

Състезания

Дайте на децата няколко минутки, в които да изберат уред за правене на мехури. Може да използвате и тези, които сами са направили. Направете различни състезания с награда. Кой може да надуе най-големия мехур? Най-дълго оцелелия мехур? Кой ще успее да вкара малки мехури в един по-голям? Развийте въображение и оставете децата да дадат своите предложения.

Реещи се мехури

Две или три деца трябва да направят колкото могат повече мехури, насочени НАГОРЕ. Всички други деца работят в екип. Те трябва да продължат да издухват мехурите нагоре, но много внимателно. Мехурите ще се реят на всички посоки. Целта е да останат във въздуха възможно най-дълго. Може да направите състезателна игра с два отбора.

Тичай към мехура

Разделете децата на отбори по двама. Определете стартова и финална линия, на всяка от която стои по един представител на всеки отбор. При Старт детето на финалната линия започва да прави мехури, а това на стартовата трябва да тича към мехурите. Което дете успее да хване повече мехури, печели.

Вижте също: Забавни игри с балони

Гоненица/криеница/замръзванка

Най-вероятно децата ще имат още много енергия. Ако имате и вие и ако мястото позволява, играйте някоя любима класическа игра, в която се използва докосване, но със сапунени мехури. Вместо да хванат/намерят някой играч, трябва да го обстрелят с мехури.  

Рисуване

Когато дойде време за децата да намалят темпото и да се успокоят (както и вие), може да им предложите да рисуват с мехури.

Сапунен обръч

Тук ще е необходима цяла кофа от разтвора. Оставете да престои поне ден (колкото повече, толкова по-добре). Изсипете течността в плитък детски надуваем басейн. Поставете обръч в басейна и малка табуретка по средата (или нещо, върху което да стъпят децата над повърхността на течността). Изберете някое от децата и му помогнете да застане върху табуретката. Бавно вдигнете обръча над детето. Докато правите това гигантски сапунен мехур ще се образува около него. Направете снимки! Страхотно е!

Замръзнали мехури

Направете мехури върху картон. Преценете дали всеки по отделно или всички на едно място. Преди да се пукнат мехурите, вкарайте картона във фризера. Ще бъдете приятно изненадани, когато ги извадите от там.

Сигурна съм, че много бързо ще се сетите за други весели игри. Не забравяйте да ги споделите в коментар.

Източници за някои от игрите: http://www.coolest-kid-birthday-parties.com/ и https://www.care.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *