Сам в хола

Из приключенията на един млад господин, докато приспивам сестра му

Ден Х

Приспивам, а ТОЙ е сам в хола. Доверието се изгражда, а аз все още съм наивна. Чувам тропоти, кофи и вода в банята. „Окей“ си казвам, „Нали е в банята, ще го оправим“. Минаха се няколко минути, малкото е заспало, а аз излизам от стаята, за да видя какво става и се хващам за главата. Хола е язовир, а ТОЙ – щастлив. „Какво стана?“ го питам. „Аз исках да те изненадам като измия пода“ и се усмихва с най-размекващата усмивка. „Окей, мамо. Дай сега да съберем водата.“ отвърнах аз, неспособна да се скарам дори. А и как да се скараш на дете, което излива кофи вода в хола, за да те изненада с чистота и блясък? 

Ден Y

Приспивам, а ТОЙ е сам в хола.След малко идва и започва да се умилква, но нещо странно забелязвам. Краката се мятат на посоки, място не може да си намери. „Какво става, мамо?“ попитах с подозрителна нотка в гласа. „Измих си зъбите“ и отваря уста, за да помириша. Ухае на ягода, но не както пастата му за зъби. Нещо друго е. Нещо забранено. Питам още веднъж, а той ме води до хладилника, където очаква похвала за това, че е изпил останалия Панадол и е омазал с него масичката и пода. Как го е отворил не знам, аз се мъча всеки път, добре че беше малко. (Знам, че има механизми за заключване, мерси). Буря от емоции, редом с паника. Вместо да се карам, започва разузнаване относно количеството, което е изпил, и нужно ли е да ходим в спешното. Слава на Бог, всичко е окей. 

Ден ВЧЕРА

Приспивам, а ТОЙ е сам в хола. Отивам да го видя, той пак доволен. Лицето му лъщи. „Какво си хапвал, мамо?“ питам и знам отговора. „Масло.“ и се хили. „Как го яде това масло?“. „Ей така, с пръсти. Не на филийка. После се избърсах в тоалетната хартия, защото се изцапах“. Слушам и се чудя първо къде да се подпра, второ – да се смея ли, да плача ли. Заведе ме на „местопрестъплението“ и то изглеждаше горе долу така… 

Последвай ме в Instagram, Facebook или Youtube, където се стремя да споделям интересни неща за родители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *