Трикрако предизвикателство

Тази идея ми е попадала многократно в Интернет и ето, че дойде момента да я изпробваме с децата. Исках да направим забавна изненада на Яни, която да го чака вкъщи, когато се върне от детска градина. Играта е перфектна и за упражняване на ляво и дясно.

Той е във възраст, в която все повече обича да изпробва какви акробатики може да прави с тялото си, често проверява дали са пораснали мускулите му след хапване и разказва как тренира, затова бил и толкова силен. Времето за играта беше идеално.

Подготовка на играта

Единственото, което се изисква за тази игра, са листи, маркер и тиксо. След обедния сън на Бела взех малко цветни листи и очертах ръце и крака в ляв и десен вариант. Разбира се с помощта на малката очертанията са далеч от перфектни, но пък това не беше проблем за успеха на предизвикателството.

Залепихме ги с тиксо за плочките в коридора по три на ред, като внимавах да няма повтарящи се крайници. Ако нямате толкова дълго пространство у дома, може да използвате някоя от стаите, но да направите завои на пътеката.

Когато Яни се прибра у дома,

нямаше нужда да обяснявам правилата на играта. Той беше увлечен по нея и веднага мина трасето няколко пъти, а като естествено продължение – взе няколко колички и започна да обикаля новата писта.

Добра идея за изпълнението на играта от повече (и малко по-големи) деца е да си направят състезание като засичат времето, през което всеки преминава по трасето. Варианти за усложнения могат да бъдат с липсващи парчета и правила да не се стъпва никъде другаде, освен по обозначените места със съответния крайник. Както гласи една от любимите ни игри – „Земята е лава, не стъпвай на лавата!“.

За още готини идеи за офлайн забавления, цъкни тук.

***

Последвай ме в Instagram, Facebook или Youtube, където се стремя да споделям интересни и полезни неща за родители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *