„Тя пак стана спокойна, усмихната и скучаеща…“

Благодаря, че продължавате да ми разказвате вашите истории, защото са истинско насърчение. Наистина децата се адаптират много бързо към промените и в повечето случаи нещата се решават с малко повече търпение и воля от страна на родителите. Оставям ви с историята, тя е достатъчно красноречива:

„Дъщеря ми не посещава детска градина от Октомври месец, заради епидемичната обстановка, съответно през деня беше поверена на бабите, а ние със съпруга ми ходихме на работа.

Дъщеря ми бе свикнала да прекарва дните си пред телевизор и смартфон, знаех за това, но някак не ми се искаше аз да определям как ще я отглеждат в тези часове, мислех че щом съм я поверила на тях, те имат правото да преценят. Не ме разбирайте погрешно, имаме мечтаните баби, супер отдадени и любящи, но отглеждали деца в различно време.

Та така, оказах се с Ковид, съответно последва карантина, а аз някак се зарадвах, че ще имаме едни 14 дни само за нас 3мата и всичко ще бъде прекрасно. Да ама не!

Дъщеря ми се оказа супер изнервено и хленчещо дете, не успяваше да се концентрира в нищо, все недоволстваше 🙄Та така спряхме телевизора и смратфоните и всичко си дойде на мястото и то съвсем скоро. Тя пак стана спокойна, усмихната и скучаеща ( за мен това е супер важно, днес например, направи хартиени играчки за цялата елха).

Благодаря Ви, че ни напомняте за очевидните грешки на съвременното родителство, продължавайте да вдъхновявате, защото пътят към едно щастливо детство е много лесно и Вие ни го показвате постоянно ❤ Наскоро прочетох нещо, което ме стресна и замисли – “ Помнете, вашето ежедневие е тяхното детство“.

***

За още лични и вдъхновяващи истории цъкни тук.

***

Последвай ме в Instagram, Facebook или Youtube, където се стремя да споделям интересни и полезни неща за родители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *