Не сравнявай децата, нито себе си :)

Това е послание, което много силно искам да отправя към вас днес. Вие имате ЧУДЕСНИ деца. И ако сте трезвени пред тях и не упражнявате насилие или безразличие към тях, то съм сигурна, че сте ПРЕКРАСЕН родител.

Затова ви моля – не ги сравнявайте с никой, не сравнявайте и себе си с хора, които познавате само онлайн. Защото колкото и искрен да бъде човек тук, е напълно невъзможно да ви предаде цялата картинка на съществуването и ежедневието си.

Освен това има някои неща, които са само за в семейството. Необходимо е те да останат единствено в този затворен кръг и е редно да бъде така.

Моля ви и ви призовавам, не се сравянвайте с мен или с друг родител. Никой не е достатъчно добър, всички сме изправени пред предизвикателството “Да си родител” и всички се учим в движение. Аз допускам много грешки, виждам своите провали, боря се със своите мисли и страхове. И това е напълно окей и напълно нормално.

Децата са прекрасни, а когато ги сравняваме с другите, храним в себе си неправилни очаквания към тях, които колкото и да се стараят, малките не могат да покрият. Защото те не са другите деца и вие не сте другите родители.

Сравнявайки децата си с другите, им отнемате шанса да намерят и разкрият своята уникалност.

Затова изкачвайте своя собствен родителски връх, насладете му се и не гледайте докъде са се качили всички останали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *