Супер забавни снежни игри

Знам, че в Интернет има много идеи за игри навън, но някак не исках да пропускам да добавя списък с такива, които намирам за наистина забавни. Повечето изискват само топли дрехи и ентусиазъм. Надявам се да намериш нещо полезно тук.

1. Свободна борба. Начертава се голям кръг в снега. Двама влизате в него и започвате борба, като целта е да избуташ противника извън кръга. Играли сме я и лятото на плажа. Много е забавно. 

2. Гигантска топка. Може да е състезание или екипна работа. Целта е една – да се направи колкото се може по-голяма снежна топка. За капак – опитайте да се качите всички отгоре й. Много е вероятно да не успеете, но ще се посмеете добре.

3. Гоненица в снега. Особеното е, че гонещият трябва да стъпва само в следите на бягащия.

4. Направете голяма купчина сняг, засилете се и скочете вътре.

5. Зимен Scavenger hunt. Може да тръгнете на разходка със списък с неща за търсене или да скриете предмети за откриване. Ако имате време за подготовка, добра идея е да замразите оцветена вода във формички за лед и да ги скриете из игралното поле. 

6. Търкаляне по наклон. Вместо да се спускате с шейна, опитайте да се потъркаляте надолу. 

7. Превземане на територия. Разделете се на отбори от 1-2-3-n играча. Всеки отбор има територия и цветен флаг. Флага е забит в снега и нямате право да го местите. Целта на всеки отбор е както да опази своя флаг, така и да превземе чуждия. 

8. Най-малките трябва да съборят на земята най-големия възрастен. 

Вижте също: Защо искам децата ми да прекарват много време сред природата

9. Някой държи топка. Другите трябва да се опитат да му я вземат. Позволено е да прерасне в борба в снега. 

10. Открадни снега на сляпата баба. Стар кашон се превръща в „раница“ като се промушат в малки дупки две „презрамки“. Пълни се със снежни топки, а очите на носещия я се завързват. Целта на играчите е да отмъкнат всички топки от раницата на сляпата баба, която се опитва да ги залови. 

11. Всеки може да прави ангелчета в снега, но кой може да направи най-много за една минута? 

12. Направете снежен човек и вижте кой може да му сложи шапка, мятайки я като фризби от различни разстояния. 

13. Направете иглу. Може да използвате правоъгълна кутия за храна, за да оформите тухлите. 

14. Смесете вода и боя за храна в шише със спрей помпа или воден пистолет. Рисувайте или пишете думички в снега.

15. Заровете някой в снега, така че само лицето му да се вижда. 

Надявам се успя да намериш нещо забавно за теб и близките ти, което да попълни колекцията ви с незабравими мигове. Ще се радвам да ми пишеш как сте си прекарали, както и да споделиш още идеи за зимни игри, за да мога да допълня списъка. 

Последвай ме в Instagram или Facebook, където се стремя да споделям интересни неща за родители. 

И най-важното – наслаждавай се на всеки миг. От теб зависи дали ще мрънкаш колко е тежка зимата или ще извлечеш максимално от нея. И в двата случая, времето ще мине. Но ти решаваш как. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *