“Цветни строежи” – Игра за семеен тиймбилдинг

Съгласни ли сте с Д-р Коен?

Докато очаквам с интерес отговорите ви, искам да споделя една игра, която измислихме за миналата съботна #вечербезекрани 🙂 Идеята на играта беше да се превърне в семеен “тиймбилдинг”, в който да се сближаваме и забавляваме, а “перфектността” на изпълнената задача беше второстепенна цел. Ще се радвам да бъде полезна и на вас в някоя от следващите семейни вечери 🙂 

“Цветни строежи” – Игра за семеен тиймбилдинг

Ниво 1 – За първата част се разделихме по двойки като всеки “екип” трябваше да избере един цвят. В следващите три минути имахме за задача да съберем общо 10 предмета в тези два цвята, като само аз знаех за какво ще ги използваме след това. 

Когато ги събрахме на купчина на пода, обявих задачата да построим възможно най-висока кула с тях. 

Беше супер занимание, което Бела прекрати, шамаросвайки почти готовата кула и събаряйки я на земята 😀 Може би 4+ е минималната възраст, за да успеем да стигнем до там да измерим каква височина сме постигнали (:

Ниво 2 – Отново помолихме децата да изберат любими цветове. След тогава направих “река” от стар плат. Задачата беше заедно като семейство да построим мост над нея, отново използвайки само предмети от посочените цветове, но този път без ограничение в бройката. 

В нашия случай правилото за цветовете беше игнорирано, но пък строенето на мостове си е такова хоби, че забавлението беше на макс. 

Това ниво се оказа по-лесно от първото, но с перфектния завършек, позволявайки играта да прерасне в “бутане на колички” преди вечеря. 

А вие на какво играете тези дни?

***

Повече за кампанията #вечербезекрани можеш да научиш тук.

***

Ако те интересуват теми като родителство, игрите и здравословно и осъзнато използване на технологиите, не пропускай да последваш Offline Kids в Instagram и Facebook.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *